Ügyfélszolgálati kommunikációs tréning

Ügyfélszolgálati kommunikációs tréning programunk célja:

  • Az ügyfélközpontú szolgáltatói szemlélet kialakítása, a személyes hozzáállás fejlesztése
  • Az ügyfélszolgálati munkatársak viselkedési és kapcsolati kultúrájának fejlesztése, a vevő- és ügyfélkör nagyobb elégedettsége érdekében.
  • Eszközöket adni a nehéz ügyfelek kezeléséhez, valamint segíteni a munkatársak stressz- és monotóniatűrő képességét

Az ügyfélszolgálati kommunikációs tréning tartalma:

  • Helyzetfelismerés, az ügyféllel való hatékony bánásmód: szerepjátékok és kommunikációs készséggyakorlatok során fejlesztjük a résztvevők helyzetfelismerő képességét. Az eltérő helyzetekkel és különféle emberekkel való gyors, hatékony bánásmód kialakításához kommunikációs technikákat sajátíthatnak el a tréning résztvevői.
  • Konfliktuskezelés: az elsajátítandó kommunikációs módszerek között külön hangsúlyt kap az erőszakmentes, vesztes nélküli konfliktuskezelés technikája. A tréning során a résztvevők a munkahelyi életből vett példákon keresztül gyakorolják a gyors helyzetfelismerést és a megfelelő kapcsolatfelvételi és problémakezelési készségeket.
  • Stresszkezelés: rövid és nagy hatékonyságú relaxációs módszerek és energiafeltöltő gyakorlatok tanítása.
  • A résztvevők saját tapasztalatai alapján sorra vesszük az ügyfél-munkatárs kapcsolatok tipikus pszichológiai játszmáit.

(„Segíts nekem, de úgy se tudsz…”, „ Melyikünk az erősebb…” stb)

A tréning időtartama:  21-24 óra

Időbeosztás: heti 1 alkalom, 7 órában, 3 hetes blokkokban vagy heti 1 alkalom, 4 órában, 6 hetes blokkokban igény szerint.

A tréning időbeosztásának célja, hogy a megszerzett tudás hosszútávon alkalmazható legyen. Ezért nagy gondot fordítunk a mindennapi gyakorlatban felmerülő kérdések, tapasztalatok megbeszélésére.

Ajánlott csoportlétszám: 8 – 15 fő

Ajánlatkérés:

Oszd meg!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
 
Mutasd!
Rejtsd el!