Játszmák a vezetői gyakorlatban

“Miért történik velem már megint ilyesmi?!”

“Hogyhogy nem vettem észre, hogy megint besétáltam egy zsákutcába?”

“Miért csak üvöltve érti meg a szabályokat?”

“Csak nekem mer minden munkára kifogásokat felhozni!”

Ilyen és ehhez hasonló, visszatérő helyzetek nyomába szegődik vezetői konfliktuskezelés önismereti képzésünk.

A képzés elméleti alapjait és gondolati keretét a Gordon-féle kapcsolati modell és a Berne-féle Tranzakció-elemzés adja. Mindkét iskola könnyen elsajátítható eszközöket nyújt a hiteles kommunikáció, az ennek alapját képező önismeret és a szimmetrikus, tudatos kapcsolatkezelés megvalósításához.

A vezetői játszmák program célja:

  • A vezetési ismeretek és készségek továbbfejlesztése: segít felfedni a vezetői munkát megnehezítő pszichológiai játszmákat.
  • A résztvevők hatékony konfliktusmegoldás mellett szerezzenek érett konfliktusmegelőző eszközöket is, gondolkodásuk váljon egyre gyakorlottabbá az összkép és az időbeli folyamatok teljesebb áttekintésében.

A vezetői játszmák tartalma:

  • A Tranzakció-elemzés gerincét képező „személyiség-szerkezet” megismerése után a résztvevők megtanulják felismerni és a „felnőtt” személyiség-szelet irányítása alá vonni saját vezetői működésüket;
  • Megismerik a játszmák jellegzetességeit;
  • Megtanulják felismerni mi a különbség konfliktus és játszma között;
  • Támpontokat kapnak a játszmába hívó manőverek felismeréséhez és kezeléséhez.
    • Olyan eszközöket sajátítanak el melyek segítségével megelőzhető a játszmák kialakulása. Megerősödik a „felnőtt-én” kontroll-funkciója.

A résztvevők saját tapasztalatai alapján sorra vesszük a beosztott-vezető és a vezető-vezető kapcsolatok tipikus pszichológiai játszmáit.

Pl.: Segíts nekem… de úgysem tudsz…  Melyikünk az erősebb!” “Én csak segíteni akartam!” “Nem  is én voltam!” “Engem vigyen fel a padlásra!”

E felismerések után eszközöket kínálunk a „felnőtt”-kapcsolatvezetés megvalósításához, az igények és elvárások „felnőtt-felnőtt” egyeztetéséhez. Lehetővé válik, hogy gátló programozásunkat megváltoztatva tudatosan jobb döntéseket hozzunk életünk és munkánk minden területén.

A képzés időtartama: 30 óra (3 + 2 nap)

Ajánlatkérés:

Oszd meg!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
 
Mutasd!
Rejtsd el!