Játszmák a vezetői gyakorlatban

Játszmák

a vezetői gyakorlatban

“Miért történik velem már megint ilyesmi?!”

“Hogyhogy nem vettem észre, hogy megint besétáltam egy zsákutcába?”

“Miért csak üvöltve érti meg a szabályokat?”

“Csak nekem mer minden munkára kifogásokat felhozni!”

 

Ilyen és ehhez hasonló, visszatérő helyzetek nyomába szegődik vezetői konfliktuskezelés önismereti képzésünk.

 

A képzés elméleti alapjait és gondolati keretét a vereségmentes kapcsolati modell és a Berne-féle tranzakcióelemzés adja. Mindkét iskola könnyen elsajátítható eszközöket nyújt a hiteles kommunikáció, az ennek alapját képező önismeret és a szimmetrikus, tudatos kapcsolatkezelés megvalósításához.

Kinek?

Vezetőknek

Miről?

A vezetői játszmák program célja:

  • A vezetési ismeretek és készségek továbbfejlesztése: segít felfedni a vezetői munkát megnehezítő pszichológiai játszmákat.
  • A résztvevők hatékony konfliktusmegoldás mellett szerezzenek érett konfliktusmegelőző eszközöket is, gondolkodásuk váljon egyre gyakorlottabbá az összkép és az időbeli folyamatok teljesebb áttekintésében.

A vezetői játszmák tartalma:

  • A Tranzakcióelemzés gerincét képező „személyiség-szerkezet” megismerése után a résztvevők megtanulják felismerni és a „felnőtt” személyiség-szelet irányítása alá vonni saját vezetői működésüket;
  • Megismerik a játszmák jellegzetességeit;
  • Megtanulják felismerni mi a különbség konfliktus és játszma között;
  • Támpontokat kapnak a játszmába hívó manőverek felismeréséhez és kezeléséhez.
  • Olyan eszközöket sajátítanak el melyek segítségével megelőzhető a játszmák kialakulása. Megerősödik a „felnőtt-én” kontroll-funkciója.

A résztvevők saját tapasztalatai alapján sorra vesszük a beosztott-vezető és a vezető-vezető kapcsolatok tipikus pszichológiai játszmáit.

Pl.: Segíts nekem… de úgysem tudsz… Melyikünk az erősebb!” “Én csak segíteni akartam!” “Nem is én voltam!” “Engem vigyen fel a padlásra!”

E felismerések után eszközöket kínálunk a „felnőtt”-kapcsolatvezetés megvalósításához, az igények és elvárások „felnőtt-felnőtt” egyeztetéséhez. Lehetővé válik, hogy gátló programozásunkat megváltoztatva tudatosan jobb döntéseket hozzunk életünk és munkánk minden területén.

Mikor?

A képzés időtartama: 30 óra (3 + 2 nap)

A megrendelővel egyeztetett időpontban.

Hol?

A megrendelővel egyeztetett helyszínen.

Cégeknek szóló képzéseink egyedi ajánlatkérésre, minimum 8 fő esetén indulnak. Előzetes egyeztetést követően személyre szabott ajánlatot adunk és a céggel közösen állapodunk meg a tematikában és a technikai feltételekben.

Kérdezne tőlünk? Ötlete, javaslata van? Írjon nekünk!

Related Projects
Kapcsolat

Hagyjon üzenetet, és mielőbb felkeressük!