Játszmák a vezetői gyakorlatban

Játszmák

a vezetői gyakorlatban

“Miért történik velem már megint ilyesmi?!”

“Hogyhogy nem vettem észre, hogy megint besétáltam egy zsákutcába?”

“Miért csak üvöltve érti meg a szabályokat?”

“Csak nekem mer minden munkára kifogásokat felhozni!”

 

Ilyen és ehhez hasonló, visszatérő helyzetek nyomába szegődik vezetői konfliktuskezelés önismereti képzésünk.

 

A képzés elméleti alapjait és gondolati keretét a Gordon-féle kapcsolati modell és a Berne-féle Tranzakció-elemzés adja. Mindkét iskola könnyen elsajátítható eszközöket nyújt a hiteles kommunikáció, az ennek alapját képező önismeret és a szimmetrikus, tudatos kapcsolatkezelés megvalósításához.

Kinek?

Vezetőknek

Miről?

A vezetői játszmák program célja:

  • A vezetési ismeretek és készségek továbbfejlesztése: segít felfedni a vezetői munkát megnehezítő pszichológiai játszmákat.
  • A résztvevők hatékony konfliktusmegoldás mellett szerezzenek érett konfliktusmegelőző eszközöket is, gondolkodásuk váljon egyre gyakorlottabbá az összkép és az időbeli folyamatok teljesebb áttekintésében.

A vezetői játszmák tartalma:

  • A Tranzakció-elemzés gerincét képező „személyiség-szerkezet” megismerése után a résztvevők megtanulják felismerni és a „felnőtt” személyiség-szelet irányítása alá vonni saját vezetői működésüket;
  • Megismerik a játszmák jellegzetességeit;
  • Megtanulják felismerni mi a különbség konfliktus és játszma között;
  • Támpontokat kapnak a játszmába hívó manőverek felismeréséhez és kezeléséhez.
  • Olyan eszközöket sajátítanak el melyek segítségével megelőzhető a játszmák kialakulása. Megerősödik a „felnőtt-én” kontroll-funkciója.

A résztvevők saját tapasztalatai alapján sorra vesszük a beosztott-vezető és a vezető-vezető kapcsolatok tipikus pszichológiai játszmáit.

Pl.: Segíts nekem… de úgysem tudsz… Melyikünk az erősebb!” “Én csak segíteni akartam!” “Nem is én voltam!” “Engem vigyen fel a padlásra!”

E felismerések után eszközöket kínálunk a „felnőtt”-kapcsolatvezetés megvalósításához, az igények és elvárások „felnőtt-felnőtt” egyeztetéséhez. Lehetővé válik, hogy gátló programozásunkat megváltoztatva tudatosan jobb döntéseket hozzunk életünk és munkánk minden területén.

Mikor?

A képzés időtartama: 30 óra (3 + 2 nap)

A megrendelővel egyeztetett időpontban.

Hol?

A megrendelővel egyeztetett helyszínen.

Cégeknek szóló képzéseink egyedi ajánlatkérésre, minimum 8 fő esetén indulnak. Előzetes egyeztetést követően személyre szabott ajánlatot adunk és a céggel közösen állapodunk meg a tematikában és a technikai feltételekben.

Üzleti képzések

Legnépszerűbb szervezetfejlesztési képzéseinkről IDE kattintva találhat részletesebb leírást.

Kérdezne tőlünk? Ötlete, javaslata van? Írjon nekünk!

Egyéb képzéseink
Kapcsolat

Hagyjon üzenetet, és mielőbb felkeressük!

Not readable? Change text. captcha txt