Profiles-Kompetencia felmérés

Profiles

Kompetencia felmérés

Kompetencia felmérés a Profiles eszköztárával

A Profiles International-nél értékelő eszközökkel segítjük a vezetőket a munkatársak kiválasztásában és teljesítményük javításában. Egyéni, csapat- és vállalati szinten dolgozunk az új jelöltek belépésének pillanatától a hatékonyság és az eredményesség növelésén. Megoldásaink megkönnyítik a kevésbé rátermett jelöltek kiszűrését, a tehetségek kompetencia alapon történő, megfelelő munkakörbe illesztését, a próbaidő alatti betanítási folyamat hatékonnyá tételét, és a hosszú távú teljesítmény-növelés lehetőségeinek megteremtését.

Megoldásaink a kompetencia felmérés területein

A vállalatok életében ma a legnagyobb kihívást jelentő feladatokra, a legköltségesebb problémákra vagy nehézségekre jelent megoldást a munkatársak alapos ismerete. Értékelő eszközeinkből objektív és megbízható információ nyerhető a kiválasztáshoz, az előléptetéshez, a helyettesítéshez és az utánpótláshoz, a karrier-tervezéshez, a vezetők fejlesztéséhez, a tréningekhez, a munkatársak motiválásához, és még számtalan, a munkatársak eredményességének javításával kapcsolatos témakörhöz.

Kompetencia felmérés értékelő eszközeink a teljes személyiséget mérik – a legújabb kutatások szerint a teljesítmény szempontjából a három legfontosabb tényezőt: a gondolkodásbeli képességeket – a stratégiai gondolkodást, az érvelést, a problémamegoldást, a kommunikációt, valamint a viselkedésbeli tulajdonságokat és az érdeklődést, motivációt.

Értékelő eszközeink fejlesztésekor a kiemelkedően magas megbízhatóság és validitás mellett az üzleti életben hasznosítható gyakorlatiasság volt a legfőbb szempont. Az általános információk helyett minden értékelő eszközünkből személyre, munkakörre, csapatra és vállalatra szabott információ nyerhető az üzleti eredmények növeléséhez.

Kompetencia felmérés cégre és vezetőre szabva

Munkakörökhöz, és így a legkülönbözőbb szervezeti kultúrákhoz illeszthető értékelő eszközeink, és a belőlük származó szöveges és grafikus riportok a meglévő munkatársak személyre szabott fejlesztéséhez és a jelöltek várható teljesítményének előrejelzéséhez biztosítanak objektív információt.

A ProfileXT (PXT) kompetenciafelmérés a teljes személyiségét vizsgálja a munka szempontjából, és megmutatja, mennyire rátermett a jelölt vagy a kolléga az adott pozícióra az Önök szervezetében.

Felméréseink rátermettség vizsgálata egyedülálló összehasonlítást biztosít az egyén kompetenciái és az adott munkakörben a siker kulcsát jelentő kompetenciák között. A felmérés részletes képet ad a munkatárs/jelölt kapacitásáról, és információval segíti őt is és vezetőjét is, milyen területen/témákban szükséges a tudatos odafigyelés a „korlátaink” átlépéséhez az eredményesség érdekében.

Értékelő eszközeinkből a munkaköri rátermettség meghatározása mellett gyakorlatias ajánlásokat adunk a vezetőnek, hogyan lehet a már kiválasztott kollegát támogatni ahhoz, hogy mielőbb a teljesítménye maximumát nyújtsa. A cége számára pedig (tapasztalataink szerint legalább 2-4 évig) megbízható információt biztosítunk, ami segíti a munkaerővel kapcsolatos stratégia kidolgozását, a tehetséggondozást, az előléptetést, a kinevezést és a szervezet fejlesztését vagy esetleges átalakítását is.

Miért érdemes még kompetenciamérést alkalmazni?

Kiválasztás vagy előléptetés esetén az interjún az emberek sokszor a valóság helyett inkább azt mondják, amit úgy gondolnak, hogy a legmegfelelőbb, hogy elnyerjék a pozíciót. Meglehetősen nagy a költsége annak (időt, pénzt, energiát beleszámítva), ha nem a megfelelő embert vesszük fel az adott pozícióra. Hónapokba, gyakran egy teljes évbe telik, hogy kiderüljön mindaz, amit a PXT segítségével már a kiválasztásánál láthatott volna.

 

Kutatásaink szerint…

  • 83%-os munkaköri rátermettség esetén a kolléga jellemzően legalább 20%-kal hatékonyabb az átlagosan teljesítőknél
  • a munkatársak 17%-a azért nem sikeres a munkájában, mert az nem motiválja

Cégeknek szóló képzéseink egyedi ajánlatkérésre, minimum 8 fő esetén indulnak. Előzetes egyeztetést követően személyre szabott ajánlatot adunk és a céggel közösen állapodunk meg a tematikában és a technikai feltételekben.

Kérdezne tőlünk? Ötlete, javaslata van? Írjon nekünk!

Related Projects
Kapcsolat

Hagyjon üzenetet, és mielőbb felkeressük!