Profiles-Kompetencia felmérés

Profiles

Kompetencia felmérés

Kompetencia felmérés a Profiles eszköztárával

A Profiles International-nél értékelő eszközökkel segítjük a vezetőket a munkatársak kiválasztásában és teljesítményük javításában. Egyéni, csapat- és vállalati szinten dolgozunk az új jelöltek belépésének pillanatától a hatékonyság és az eredményesség növelésén. Megoldásaink megkönnyítik a kevésbé rátermett jelöltek kiszűrését, a tehetségek kompetencia alapon történő, megfelelő munkakörbe illesztését, a próbaidő alatti betanítási folyamat hatékonnyá tételét, és a hosszú távú teljesítmény-növelés lehetőségeinek megteremtését.

Megoldásaink a kompetencia felmérés területein

A vállalatok életében ma a legnagyobb kihívást jelentő feladatokra, a legköltségesebb problémákra vagy nehézségekre jelent megoldást a munkatársak alapos ismerete. Értékelő eszközeinkből objektív és megbízható információ nyerhető a kiválasztáshoz, az előléptetéshez, a helyettesítéshez és az utánpótláshoz, a karrier-tervezéshez, a vezetők fejlesztéséhez, a tréningekhez, a munkatársak motiválásához, és még számtalan, a munkatársak eredményességének javításával kapcsolatos témakörhöz.

Kompetencia felmérés értékelő eszközeink a teljes személyiséget mérik – a legújabb kutatások szerint a teljesítmény szempontjából a három legfontosabb tényezőt: a gondolkodásbeli képességeket – a stratégiai gondolkodást, az érvelést, a problémamegoldást, a kommunikációt, valamint a viselkedésbeli tulajdonságokat és az érdeklődést, motivációt.

Értékelő eszközeink fejlesztésekor a kiemelkedően magas megbízhatóság és validitás mellett az üzleti életben hasznosítható gyakorlatiasság volt a legfőbb szempont. Az általános információk helyett minden értékelő eszközünkből személyre, munkakörre, csapatra és vállalatra szabott információ nyerhető az üzleti eredmények növeléséhez.

Kompetencia felmérés cégre és vezetőre szabva

Munkakörökhöz, és így a legkülönbözőbb szervezeti kultúrákhoz illeszthető értékelő eszközeink, és a belőlük származó szöveges és grafikus riportok a meglévő munkatársak személyre szabott fejlesztéséhez és a jelöltek várható teljesítményének előrejelzéséhez biztosítanak objektív információt.

A ProfileXT (PXT) kompetenciafelmérés a teljes személyiségét vizsgálja a munka szempontjából, és megmutatja, mennyire rátermett a jelölt vagy a kolléga az adott pozícióra az Önök szervezetében.

Felméréseink rátermettség vizsgálata egyedülálló összehasonlítást biztosít az egyén kompetenciái és az adott munkakörben a siker kulcsát jelentő kompetenciák között. A felmérés részletes képet ad a munkatárs/jelölt kapacitásáról, és információval segíti őt is és vezetőjét is, milyen területen/témákban szükséges a tudatos odafigyelés a „korlátaink” átlépéséhez az eredményesség érdekében.

Értékelő eszközeinkből a munkaköri rátermettség meghatározása mellett gyakorlatias ajánlásokat adunk a vezetőnek, hogyan lehet a már kiválasztott kollegát támogatni ahhoz, hogy mielőbb a teljesítménye maximumát nyújtsa. A cége számára pedig (tapasztalataink szerint legalább 2-4 évig) megbízható információt biztosítunk, ami segíti a munkaerővel kapcsolatos stratégia kidolgozását, a tehetséggondozást, az előléptetést, a kinevezést és a szervezet fejlesztését vagy esetleges átalakítását is.

Miért érdemes még kompetenciamérést alkalmazni?

Kiválasztás vagy előléptetés esetén az interjún az emberek sokszor a valóság helyett inkább azt mondják, amit úgy gondolnak, hogy a legmegfelelőbb, hogy elnyerjék a pozíciót. Meglehetősen nagy a költsége annak (időt, pénzt, energiát beleszámítva), ha nem a megfelelő embert vesszük fel az adott pozícióra. Hónapokba, gyakran egy teljes évbe telik, hogy kiderüljön mindaz, amit a PXT segítségével már a kiválasztásánál láthatott volna.

 

Kutatásaink szerint…

  • 83%-os munkaköri rátermettség esetén a kolléga jellemzően legalább 20%-kal hatékonyabb az átlagosan teljesítőknél
  • a munkatársak 17%-a azért nem sikeres a munkájában, mert az nem motiválja

Cégeknek szóló képzéseink egyedi ajánlatkérésre, minimum 8 fő esetén indulnak. Előzetes egyeztetést követően személyre szabott ajánlatot adunk és a céggel közösen állapodunk meg a tematikában és a technikai feltételekben.

Üzleti képzések

Legnépszerűbb szervezetfejlesztési képzéseinkről IDE kattintva találhat részletesebb leírást.

Kérdezne tőlünk? Ötlete, javaslata van? Írjon nekünk!

Egyéb képzéseink
Kapcsolat

Hagyjon üzenetet, és mielőbb felkeressük!

Not readable? Change text. captcha txt